10
%
قهوه ساز کَمِکس تا 10% تخفیف به مبلغ 189,000 تومان به جای 210,000 تومان
0
خرید
قهوه ساز کَمِکس تا 10% تخفیف به مبلغ 189,000 تومان به جای 210,000 تومان
تهیهی قهوه به کمک دستگاه کمکس یکی از سادهترین روشها برای دم کردن قهوه است . این مدل ظرفیت 3 فنجان قهوه را دارد.کمکس (Chemex) نام تجاری قهوهسازی دستی است که در سال ۱۹۴۱ در ماساچوست آمریکا ابداع شد و از آن روز درست با همان طراحی اولیه تولید و به بازار عرضه میشود.شکل ظاهری کمکس شبیه ساعت شنیست و گردنی چوبی و تسمهی چرمی دور آن از ویژگیهای منحصر بهفرد این قهوهساز شیشهای بهحساب میآید.روش استفادهتهیهی قهوه با کمکس جزو روشهای فیلتری-چکهای طبقهبندی میشود. فیلتر کاغذی را درون دهانهی بالایی قهوهساز قرار میدهند، آب را در ظرفی دیگر به نزدیک نقطهی جوش میرسانند، ابتدا کمی از این آب را روی فیلتر میگیرند تا نمناک شود و قهوه طعم کاغذ نگیرد. طبیعتا همین مقدار کم آب را خالی میکنند تا قهوه آبکی نشود. همچنین می توانید از فیلترهای فلزی موجود در بازار برای کمکس استفاده کنید.قهوه باید با درجهی متوسط آسیاب شده و حالتی شنی داشته باشد؛ مانند درجهی مناسب برای فرنچپرس. بعد، قهوهی آسیابشده را در فیلتر مرطوب میریزند و روی تمام سطح قهوه کمی آب اضافه میکنند تا به اصطلاح ‘شکوفه’ کند. در این حالت سطح قهوه بهصورت محدب بالا آمده و حبابهایی اینجا و آنجا از آن خارج میشود. بعد از مدتی به میزان دلخواه آب روی قهوه میگیرند. این کار را معمولا با قوریهایی با دهانهی باریک و بلند انجام میدهند تا جریان شرهی آب را بتوانند کنترل کنند. آبریزی را از مرکز شروع کرده و به آرامی و بهطور دورانی از مرکز دور میشوند.مدت زمان دم کردن قهوه چیزی حدود ۳:۳۰ تا ۴ دقیقه باید طول بکشد. برای تهیه ۲۰ اونس قهوه، باید از ۳۶ تا ۴۲ گرم قهوه آسیا شده استفاده کرد. قهوهای که کمکس بهدست میدهد را میتوان قهوه دمی خواند. حالا میتوانید از نوشیدن یک قهوهی عالی همراه با طعم و رایحهی اصلی آن لذت ببرید
دانه یا پودر قهوه ( 30 تا 40 گرم )
آب ( 500 میلی لیتر )
ترازو
قهوه ساز کمکس ( Chemex )
روش تهیه قهوه بوسیله قهوه ساز کمکس
مرحله اول ( 1 ) : قهوه را آسیاب کنید .
30 تا 40 گرم دانه قهوه تازه رست شده را به قدری آسیاب کنید که زبری آن متوسط باشد و اندازه آن خیلی درشت یا ریز نباشد . ( اگر از قهوه آسیاب شده استفاده میکنید ، این مرحله را نادیده بگیرید )
مرحله دوم ( 2 ) : آب را جوش بیاورید .
آب را روی شعله گاز قرار دهید و پس از جوش آمدن حدود 30 ثانیه صبر کنید تا دمای آن تقریبا به 96 درجه سانتیگراد برسد .
مرحله سوم ( 3 ) : فیلتر را در جای خود قرار دهید
فیلتر کاغذی دستگاه را به گونهای درون محفظه قرار دهید که کاملا دهانهی آن را پوشش دهد .
مرحله چهارم ( 4 ) :
بوسیله مقداری آب جوش فیلتر را شستشو داده و پس از چند ثانیه آب درون محفظه را خالی کنید . ( این کار باعث میشود محفظه دستگاه گرم شود و مزه ناخوشایند کاغذ نیز از بین برود ) .
مرحله پنجم ( 5 ) : پودر قهوه را اضافه کنید .
قهوهی آسیاب شده را داخل فیلتر ریخته و محفظه را به آرامی تکان دهید تا پودر قهوه به صورت منظم درون فیلتر قرار بگیرد .
مرحله ششم ( 6 ) : آب را اضافه کنید
آب را از روی منبع حرارتی برداشته و چند ثانیه صبر کنید تا کمی خنک شود ، سپس کمی آب ( فقط به اندازهای که قهوه خیس بخورد ) به صورت چرخشی روی پودر قهوه بریزید و ۲۰ – ۴۰ ثانیه صبر کنید ( خیس خوردن پودر قهوه در این زمان باعث آزاد شدن گاز دیاکسید کربن قهوه میشود ) . حبابهایی روی سطح قهوه ظاهر شده و قهوه سنگینتر شده و به کف فیلتر میچسبد . چسبیدن قهوه به کف فیلتر از حرکت آزادانهی پودر قهوه درون فیلتر جلوگیری میکند و طعم و رایحهی بینظیری را برای شما به ارمغان خواهد آورد .
نکته : در این مرحله میتوانید برای یکدستتر شدن قهوه ، توسط یک قاشق چوبی و به آرامی اندکی قهوه را هم بزنید .
مرحله هفتم ( 7 ) : باقی مانده آب را اضافه کنید
بقیهی آب را به آهستگی و بطوریکه سطح آب درون دهانهی ظرف پر و لبریز نشود ، به قهوه اضافه کنید ( سطح آب باید تقریبا 2.5 سانتیمتر از دهانه محفظه فاصله داشته باشد ) .
نکته : بهتر است هنگام اضافه کردن آب از ترازوی دیجیتال استفاده کنید تا آب اضافی روی قهوه ریخته نشود .
مرحله هشتم ( 8 ) : فیلتر را بردارید
ریختن آب را تا تمام شدن آن ادامه دهید . سپس حدود 5 دقیقه صبر کنید و پس از آن فیلتر را به آرامی برداشته و تفاله قهوه را دور بریزید .
حالا میتوانید از نوشیدن یک قهوهی عالی همراه با طعم و رایحهی اصلی آن لذت ببرید .